Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie    Welke plagen zijn er?   Aardbeibloesemkever

Hoe kun je aardbeibloesemkever bestrijden?

aardbeibloesemkever
Geschreven door Luc Kurris | Laatste update: 31-08-2020

De aardbeibloesemkever Anthonomus rubi is een insect dat zich voedt met blad en stuifmeel. Hij komt met name voor in aardbei, braam en framboos. In het voorjaar zet de aardbeibloesemkever zijn eieren in de bloemknoppen van de aardbeienplant. De kever steekt de bloemstengel net onder de bloem door, waarna deze knikt en er een hangende en verdroogde bloemknop ontstaat. Kleine gaatjes in de kroonblaadjes waarschuwen al eerder voor de aanwezigheid van de aardbeibloesemkever.


Aardbeibloesemkever signaleren

De aardbeibloesemkever is 2 tot 4 millimeter groot. De kever is helemaal zwart met grijze stippellijntjes over zijn lichaam en is te herkennen aan zijn lange snuit. Hij is actief bij een temperatuur boven de 18°C. In de winter houdt de aardbeibloesemkever zich schuil onder bladeren, folie of in de grond. In april, wanneer het warmer wordt, komt hij weer tevoorschijn en gaat hij zich voortplanten. De kever is vooral actief op zonnige, warme dagen. Op zulke momenten is hij ook het beste te bestrijden.


Aardbeibloesemkever bestrijden

Het bestrijden van de aardbeibloesemkever kan alleen met chemische gewasbeschermingsmiddelen. Voor een overzicht van alle toegelaten middelen voor jouw teelt, kun je gebruik maken van de Spuitadvieswijzer.

Gerelateerde productenMeer informatie over aardbeibloesemkever

Heb je vragen over het signaleren en bestrijden van aardbeibloesemkever, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met onze specialist Luc Kurris via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Luc KurrisOver Luc Kurris

Luc Kurris, operational productmanager bij Royal brinkman, brengt met ruim 30 jarig ervaring veel kennis met zich mee over geïntegreerde gewasbescherming. Hij ondersteunt de productspecialisten die bij de telers adviezen uitbrengen. “Het leuke aan mijn werk vind ik dat ik met mijn achtergrond en ervaring mijn collega’s kan sturen en bijstaan zodat zij samen met de kweker het beste resultaat kunnen behalen.”

Bron foto: Wikimedia Commons
Do not delete this link