Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie    Hoe controleer je de kwaliteit van biologie?

Hoe controleer je de kwaliteit van biologie?

De kwaliteit van biologie is van belang voor een effectieve bestrijding van ziektes en plagen, of in het geval van hommels voor een effectieve bestuiving. Deze kwaliteit wordt voor verzending al gecheckt door een team van kwaliteitscontroleurs, maar je kan er bij ontvangst van de biologie voor kiezen om de kwaliteit zelf nogmaals te controleren. Dan rijst de vraag: "Hoe controleer je de kwaliteit van biologie?"

Hoe controleer je de kwaliteit van biologie?

Voor het controleren van de kwaliteit van biologie, kan je gebruik maken van kwaliteitscontrole protocollen. Deze protocollen benoemen de te controleren punten en bevatten instructies voor de juiste werkwijze. Omdat de kwaliteit van verschillende soorten natuurlijke vijanden en hommels afhankelijk is van andere aspecten, bestaat er voor ieder organisme een kwaliteitscontrole protocol. Bekijk hier de verschillende protocollen. 
 Protocollen voor roofmijten Protocollen voor roofwantsen Protocollen voor sluipwespen
   
Nematoden
galmug Aphidoletes aphidimyza
bestuiving met hommels
 Protocollen voor nematoden
 Protocollen voor galmuggen
 Protocollen voor hommelsRoofkever
Gaasvlieg Chrysoperla carnea

 Protocollen voor roofkevers
 Protocollen voor zweef-
en gaasvliegenAfwijkingen

Wanneer je afwijkingen constateert, meld dit dan altijd binnen 24 uur zodat er adequaat gereageerd kan worden. Je kan klachten doorgeven aan de afdeling Biologie, dit kan per e-mail of telefonisch via 0174 - 446 293.


Biocel

Om de kwaliteit van de biologie na levering zo goed mogelijk te behouden, kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van een biocel. Hiermee creëer je optimale omstandigheden voor je producten.  Vragen over kwaliteitscontrole

Heb je vragen over het controleren van de kwaliteit van de biologie? Neem dan contact op met kwaliteitscontroleur Kevin van Kester via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Kevin KesterOver Kevin van Kester

Kevin van Kester, specialist op het gebied van kwaliteitsmanagement van biologische gewasbescherming is sinds 2013 werkzaam bij Royal Brinkman. Op basis van IOBC-richtlijnen monitort hij structureel de kwaliteit van biologische producten van diverse producenten in Europa. “Mijn motivatie is om op deze manier bij te dragen aan een hogere effectiviteit van de biologische bestrijding in de tuinbouw waardoor er minder chemische behandelingen nodig zijn.”


Do not delete this link