Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie    Hoe stel je een hygiëneprotocol voor bezoekers op?

Hoe stel je een hygiëneprotocol voor bezoekers op?

hygiëneprotocol
Geschreven door Jasper Verhoeven | Laatste update: 10-02-2022

Het hanteren van een hygiëneprotocol voor bezoekers is van belang om problemen met bacteriën, schimmels en virussen zo veel mogelijk te voorkomen. Het hygiëneprotocol maakt dan ook onderdeel uit van het algemene hygiëneplan op een bedrijf. Door bezoekers bepaalde hygiënemaatregelen te laten nemen, beperk je het risico op besmetting. Aan de hand van GSPP-regels hebben wij voor bezoekers een lijst met maatregelen opgesteld. 

Aandachtspunten hygiëneprotocol voor bezoekers

  • Laat bezoekers zich aanmelden bij binnenkomst. Op deze manier heb je zicht op wie het bedrijf binnenkomen en kan je de bezoekers op de verplichte hygiëne maatregelen van het bedrijf wijzen.
  • Stel duidelijk zichtbaar voor de bezoekers een gastenoverall, overschoenen, handschoenen en eventueel een haarnetje beschikbaar. Dit zodat geen ziektekiemen overgedragen kunnen worden op het gewas.
  • Laat bezoekers hun handen met handschoenen aan nogmaals ontsmetten voor het betreden van de teeltruimte.
  • Laat bezoekers het liefst geen eigen materialen en gereedschappen gebruiken. Indien dit toch noodzakelijk is, maak dan duidelijke afspraken en laat hen deze materialen/gereedschappen vóór het betreden van de kas grondig reinigen en ontsmetten. Vraag om zo min mogelijk contact met het gewas te hebben met deze materialen. Hiermee beperk je de kans op besmetting van het gewas.
  • Zorg dat bezoekers zo veel mogelijk op het hoofdpad blijven, zodat zij zo min mogelijk in aanraking komen met het gewas. Is het nodig om hier vanaf te wijken? Maak dan ook hierover duidelijke afspraken.
  • Bezoekers dienen alle punten van het hygiëneprotocol zorgvuldig na te leven. Geef vooraf bij bezoekers aan bij wie zij met vragen terecht kunnen wanneer er tijdens hun bezoek onduidelijkheden zijn wat betreft het hygiëneprotocol.


Benodigdheden

 

___

Whitepaper: 'Hygiënemaatregelen in de glastuinbouw'


Een plantenziekte kan op verschillende manieren je kas binnenkomen. Je kunt dit voorkomen met de juiste hygiëne maatregelen. Met de tips uit dit gratis whitepaper weet je precies hoe je besmetting buiten de kas houdt en hoe je een hygiëneplan opstelt. 

DownloadAanvullen hygiëneprotocol

Zoals genoemd, vormen deze punten de basis voor het hygiëneprotocol voor gasten. Natuurlijk kan je deze lijst aanvullen met extra punten die specifiek voor jouw bedrijf van toepassing zijn.Vragen over hygiëneprotocol voor bezoekers

Heb je vragen over het hygiëneprotocol voor bezoekers, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met hygiënespecialist Jasper Verhoeven via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.


Jasper VerhoevenOver Jasper Verhoeven

Jasper Verhoeven, productspecialist desinfectie, is hét aanspreekpunt voor telers op het gebied van hygiëne. “Met de toenemende vraag naar hygiënemaatregelen in de tuinbouw en de uitdagingen die daarbij komen kijken, wordt een advies op maat steeds belangrijk. Ik vind het elke keer weer een uitdaging om een teler te helpen om de beste situatie op zijn bedrijf te creëren.”


 

___

HortiHygienz
De totaaloplossing voor vraagstukken rond hygiëne in de tuinbouw

Wij geloven erin dat telers wereldwijd met een optimale bedrijfshygiëne een zo hoog mogelijk rendement kunnen halen uit hun gewas. HortiHygienz is wereldwijd inzetbaar als totaaloplossing voor bedrijfshygiëne. Wat de vraag of uitdaging op het gebied van bedrijfshygiëne ook is, HortiHygienz heeft dé oplossing voor jou!

Do not delete this link