Hygiëneprotocollen voor de tuinbouw

Hygiëne in glastuinbouw is een heel belangrijk punt: door met behulp van verschillende hygiënemaatregelen te voorkomen dat eventuele ziekten en plagen achterblijven in de kas, zorg je ervoor dat het nieuwe gewas niet opnieuw besmet wordt. In onze hygiëneprotocollen voor de tuinbouw staat stap voor stap beschreven welke hygiënemaatregelen er per teelt nodig zijn om de kas na het verwijderen van het oude gewas compleet te reinigen en desinfecteren. Klik hieronder op jouw teelt of toepassing en bekijk het bijbehorende desinfectie protocol.

Let op: de adviezen in deze protocollen zijn gebaseerd op toelatingen van producten in Nederland.

TomatenPaprika
Komkommer
 Tomaat Paprika KomkommerGerbera
Rozen
Hoe kies je het juiste gronddoek?
 Gerbera Roos GronddoekDesinfectie in de tuinbouw

Tuinbouw desinfectie is van uiterst belang. In de hygiëneprotocollen staat per teelt beschreven welke hygiënemaatregelen je dient te treffen om herbesmetting van ziektes en plagen te voorkomen.


 

___

HortiHygienz
De totaaloplossing voor vraagstukken rond hygiëne in de tuinbouw

Wij geloven erin dat telers wereldwijd met een optimale bedrijfshygiëne een zo hoog mogelijk rendement kunnen halen uit hun gewas. HortiHygienz is wereldwijd inzetbaar als totaaloplossing voor bedrijfshygiëne. Wat de vraag of uitdaging op het gebied van bedrijfshygiëne ook is, HortiHygienz heeft dé oplossing voor jou!


Gerelateerde productvideo's