Hygiëneprotocollen voor de tuinbouw

Hygiëne in glastuinbouw is een heel belangrijk punt: door met behulp van verschillende hygiënemaatregelen te voorkomen dat eventuele ziekten en plagen achterblijven in de kas, zorg je ervoor dat het nieuwe gewas niet opnieuw besmet wordt. In onze hygiëneprotocollen voor de tuinbouw staat stap voor stap beschreven welke hygiënemaatregelen er per teelt nodig zijn om de kas na het verwijderen van het oude gewas compleet te reinigen en desinfecteren. Klik hieronder op jouw teelt of toepassing en bekijk het bijbehorende desinfectie protocol.

Let op: de adviezen in deze protocollen zijn gebaseerd op toelatingen van producten in Nederland.

TomatenPaprika
Komkommer
 Tomaat Paprika KomkommerGerbera
Rozen
Hoe kies je het juiste gronddoek?
 Gerbera Roos GronddoekDesinfectie in de tuinbouw

Tuinbouw desinfectie is van uiterst belang. In de hygiëneprotocollen staat per teelt beschreven welke hygiënemaatregelen je dient te treffen om herbesmetting van ziektes en plagen te voorkomen.Contact
Vragen over desinfectie tuinbouw, over een hygiëne protocol of staat jouw teelt er niet bij? Neem dan contact op met een van onze desinfectiespecialisten voor een advies op maat via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie - op werkdagen zelfs binnen 24 uur. 


Gerelateerde productvideo's