Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kies een thema:    Gewasverzorging    Vaste meststoffen

Vaste meststoffen

Het bemesten van de gewassen is cruciaal voor een gezonde groei en goede opbrengst. Royal Brinkman’s meststoffen specialisten zorgen voor een goed productaanbod en staan altijd klaar om persoonlijk advies te bieden over plantenvoeding. 

Vaste meststoffen

Vaste meststoffen zijn geconcentreerd en kunnen gemakkelijk worden opgelost in de meststoffentank. Royal Brinkman biedt een gevarieerd assortiment aan vaste meststoffen, waaronder gecoate meststoffen, biologische meststoffen, etc:
  • Enkelvoudig wateroplosbaar: Deze meststoffen bevatten 3 belangrijke hoofdelementen: stikstof, fosfor en kalium. Bij een duidelijk tekort aan één van deze stoffen kan goed een enkelvoudig wateroplosbare meststof worden gebruikt. Let bij de opslag van enkelvoudig wateroplosbare meststoffen op, of het klimaat van de ruimte geschikt is.
  • NPK’s wateroplosbaar: Zonder NPK meststoffen is er geen gezonde groei mogelijk in het gewas. De afkorting staat voor de hoeveelheid stikstofmeststof (N), fosfaatmeststof (P) en kalimeststof (K) er in de NPK meststof zit. 
  • Organische meststoffen: Organische meststoffen zijn afkomstig uit een natuurlijke bron, wat ze geschikt maakt voor de biologische teelt. De meststoffen bevatten stikstof, fosfor en kalium (NPK), welke beschikbaar komen voor de plant zodra het in contact komt met water. Dan valt de korrel als het ware uit elkaar en komen de voedingselementen vrij.
  • Osmocote: De langzaam vrijkomende meststoffen van Osmocote, zorgen voor een gelijkmatige en constante voeding van de plant. 
  • Strooimeststoffen: Er zijn chemische en organische strooimeststoffen. Het verschil is, dat er bij organische meststoffen een omzetting van de elementen plaatsvindt door het bodemleven. Organische meststoffen zijn gecoate meststoffen en komen daarom langzaam en gelijkmatig vrij. 
  • Ultrasol Easybag: De Ultrasol Easybag is een op maat gemaakte geblende meststof mix, wat veel gemak biedt. Ook bespaart het op arbeid en tijd. Maak je eigen mix en vraag een offerte aan bij Royal Brinkman. 
Do not delete this link