Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Gewasverzorging    Sporenelementen


Sporenelementen

Om gezond te kunnen groeien, heeft elke plant voeding nodig. De benodigde voeding, die voor elke teelt weer anders is, kan de plant uit organische- en kunstmeststoffen halen. Afhankelijk van de vraag van de planten, zijn meststoffen opgedeeld in hoofd- en sporenelementen. Hoofdelementen zijn de meststoffen waarvan de plant het meeste nodig heeft. Sporenelementen zijn in mindere mate nodig, maar zeker niet minder belangrijk voor het goed functioneren van de planten. 

Chelaten

Vaste en vloeibare sporenelementen

Sporenmixen

Voeding van de plant

Planten hebben voedingsnutriënten nodig om een continue en gezonde groei door te maken. Hiervoor is een samenspel van verschillende nutriënten nodig, wat bestaat uit zowel hoofdelementen als spoorelementen. 
Hoofdelementen zijn de nutriënten, waar de plant het meeste van nodig heeft. De sporenelementen heeft de plant in mindere mate nodig, maar zijn alsnog essentieel voor de plant. 

Sporenelementen

Sporenelementen zijn op te delen in de volgende nutriënten: borium (B), molybdeen (Mo), mangaan (Mn), koper (Cu), zink (Zn) en ijzer (Fe). 
Deze elementen zijn in verschillende meststoffen te vinden. Welke meststof je het beste kan gebruiken, om een goede toevoer van deze nutriënten naar je plant te krijgen, hangt af van je bemestingsschema.


Gechelateerde sporenelementen

Sommige sporenelementen kunnen beter aan de plant worden toegediend in gechelateerde vorm. Het chelateren van een nutriënt, zorgt ervoor dat het stabieler blijft in de meststoffenoplossing, waardoor het beter opneembaar blijft voor de plant. 
Zo is het vooral voor het element ijzer, essentieel om toegediend te worden in de vorm van een ijzerchelaat.

Sporenelementen kopen

Het assortiment aan sporenelementen Royal Brinkman bestaat uit verschillende producten, van vast tot vloeibaar, zoals chelaten, Fertigro, sporenmixen en sulfaten.
Ontvang je graag meer informatie of wil je een advies over de mogelijkheden van de verschillende sporenelementen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze specialisten. We nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op. 


Do not delete this link