Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Do not delete this link

Diffuuscoatings

Diffuus coatings zorgen dat het inkomende zonlicht dieper in het gewas doordringt met een hogere productie en kwaliteit als resultaat. Glas of plastic behandelen met diffuuscoatings is makkelijker en flexibeler dan investeren in diffuus glas of plastic. Zo profiteert het gewas met een diffuuscoating van een optimale lichtverdeling, zonder schaduwvorming! Royal Brinkman biedt een breed assortiment coatings voor verschillende gewassen.

3 product(en) gevonden
 ArtikelnaamPrijs per eenheid  AantalBesteleenheid
D-Fuse (660) 15 l
370014687
Prijs per eenheid:
emmer
D-Fuse Extra (660) 15 L
370014688
Prijs per eenheid:
emmer
D-Gree (660) 15 l
370014689
Prijs per eenheid:
emmer
Resultaat 1-3 van 3
Toon
Do not delete this link

Diffuuscoatings voor een betere lichtverdeling in het gewas

Middels de inzet van een diffuuscoating dringt het inkomende licht dieper in het gewas, waardoor de groei en de kwaliteit van het gewas wordt bevorderd. Na de toepassing wordt diffuus licht gecreëerd waardoor het licht zich beter verspreidt. Een groot voordeel is dat licht dieper het gewas doordringt, waardoor er meer licht tussen en in het gewas komt. Licht is een belangrijk onderdeel van de fotosynthese van de plant en dus de groei. Een diepere licht doordringing leidt in de sierteelt tot meer en langere stelen waar in de groenteteelt meer balans wordt gecreëerd en verbetering in de kwaliteit en productie als resultaat.

Aangezien elk gewas anders is, heeft Royal Brinkman verschillende diffuuscoatings in haar assortiment. De mate van lichtverspreiding, wordt ook wel aangeduid met de Haze-factor, is voor ieder gewas anders. D-fuse is geschikt voor gewassen die goed bestand zijn tegen lichtinstraling en heeft daarom een hoge lichttransmissie. Daarentegen wordt D-fuse Extra toegepast wanneer gewassen meer bescherming kunnen gebruiken tegen lichtinstraling van de zon. De Haze-factor is dan ook hoger dan in D-fuse.

Verschil diffuuscoating en krijtmiddel

Diffuus coatings en krijtmiddelen zijn beiden schermmiddelen die gebruikt worden om een optimaal kasklimaat te creëren. Echter is er wel een groot verschil tussen diffuus coatings en krijtmiddelen. Zo zorgt een diffuus coating namelijk voor diffuus licht in de kas, wat ervoor zorgt dat het binnenkomende licht goed verspreid wordt. Krijtmiddelen reflecteren daarentegen het licht, waardoor de warmte in het gewas wordt verminderd. Er zit dus wel een degelijk verschil tussen het kasdek krijten en coaten. Onze specialist zet alle verschillen tussen diffuuscoatings en krijtmiddelen op een rij.

Aanbrengen van diffuuscoatings

Het aanbrengen van diffuus coatings moet goed gebeuren, om te zorgen dat de plant er ook echt van profiteert. Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat de coating ongelijkmatig aangebracht wordt, zoals een vies kasdek. Onze specialist legt je uit waar je rekening mee moet houden bij het aanbrengen van een diffuus coating


Diffuuscoating kopen

Het assortiment diffuus coatings bij Royal Brinkman bestaat uit D-Fuse, D-Fuse Extra en D-Gree. Ontvang je graag meer informatie of wil je een advies over de mogelijkheden met diffuuscoatings? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze schermmiddelenspecialisten van de afdeling gewasverzorging. We nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op. 
Do not delete this link