Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Shop    Gewasverzorging    Scherm- en krijtmiddelen

Scherm- en krijtmiddelen

Veel gewassen in de professionele tuinbouw hebben ‘hulp’ nodig van scherm- en krijtmiddelen om sterk en krachtig te blijven groeien. Het gebruik van scherm- en krijtmiddelen op het kasdek biedt een uitkomst, doordat er een beter kasklimaat gecreëerd kan worden. Royal Brinkman biedt een breed assortiment vloeibare krijtmiddelen, poederkrijtmiddelen, diffuuscoatings en reinigers. Zo creëer je altijd het juiste kasklimaat.

Aanbevolen door de specialist

Hermadix schermmiddelen

Hermadix is wereldwijd leverancier van schermmiddelen. Het assortiment bestaat o.a. uit krijtmiddelen en diffuuscoatings die bijdragen aan een optimaal kasklimaat. Royal Brinkman heeft een exclusieve samenwerking met Hermadix, waardoor voor elke kas en gewas een geschikt schermmiddel verkrijgbaar is. Omdat elke teelt andere behoeften heeft, biedt Hermadix voor ieder gewas een geschikt schermmiddel aan. Zo weer je de zon, haal je meer rendement uit het zonlicht of reflecteer je zonlicht. Tot slot biedt Hermadix het product Removit aan, die schermmiddelen (Q- en D-producten) verwijdert van het kasdek. 

Krijtmiddelen op het kasdek

Wanneer het gewas niet bestand is tegen volle zon of hoge temperaturen, dan biedt een krijtmiddel van Hermadix de uitkomst. Tijdens een warme periode kun je de kas krijten, waardoor licht wordt gereflecteerd en warmte wordt verminderd. Zo houd je altijd een gelijkmatige temperatuur in de kas. Royal Brinkman biedt twee verschillende vloeibare krijtmiddelen aan:

  • Q3 White: een medium weerbestendig instelbaar schermmiddel. Het krijtmiddel is speciaal ontwikkeld voor glas, plastic folie, polycarbonaat en acrylaat.
  • Q4 White. een vloeibaar, weerbestendig schermmiddel, dat in de zomermaanden hoge lichtinstraling tegengaat. Benieuwd naar het verschil tussen Q3 en Q4 White? Lees het in het artikel van de specialist.
  • Q Heat: een schermmiddel dat alleen de warmtestraling reflecteert met als doel een koeler kasklimaat.
  • Q Black: een schermmiddel dat totale zonsverduistering mogelijk maakt, voor maximale scherming. Benieuwd waar en hoe Q Black wordt ingezet? Onze specialisten hebben een artikel geschreven over het gebruik van Q Black als schermmiddel. 

Verschillen poederkrijt en pastakrijt

De afgelopen jaren zijn de kasconstructies flink veranderd, hierdoor werd de behoefte naar een andere manier van krijten groter. Het krijten moest veiliger, makkelijker, nauwkeuriger en natuurlijk sneller. Uit deze behoefte zijn pastakrijten ontwikkeld. Het grote verschil tussen poederkrijten en pastakrijten zit hem in de samenstelling en vorm. Meer over het verschil tussen poederkrijt en pastakrijt? Onze specialisten schreven een artikel waarin ze alles vertellen over de verschillen en effecten. 

Diffuuscoatings

In de professionele tuinbouw wordt steeds vaker diffuus licht gecreëerd door het gebruik van een diffuuscoating. Door het verstrooien van het licht, ook wel diffuus licht genoemd, beschermt de diffuuscoating het gewas tegen een te hoge lichtintensiteit. Bij het gebruik van een diffuuscoating is er geen sprake van licht verlies, maar de coating zorgt er wel voor minder stress van het gewas. Elk gewas heeft een andere behoefte, daarom heeft Hermadix diverse diffuuscoatings ontwikkeld:

  • D Gree: geeft diffuus licht waarbij ook de warmtestraling (NIR) wordt gereflecteerd voor een aangenamer kasklimaat.
  • D Fuse: creëert een diffuus licht dat dieper door dringt in het gewas, dit zorgt voor een hogere productie én betere kwaliteit.
  • D Fuse Extra: is geschikt voor sierteeltgewassen, en geeft 10-15% meer scherming van het groeilicht. 
Bij het aanbrengen van een diffuus coating is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal aandachtspunten. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de diffuuscoating altijd aan te brengen op een schoon kasdek. Ook is het tijdstip voor het aanbrengen van de diffuuscoating belangrijk. Ontdek alle tips van de specialist en voorkom strepen onder de luchtramen! 

Kasdek veilig reinigen

Naast de krijtmiddelen en diffuuscoatings biedt Royal Brinkman ook een reiniger aan om het kasdek aan het einde van het seizoen weer blinkend schoon te maken. Removit, ontwikkeld door Hermadix, is dé reiniger voor het verwijderen van de scherm- en krijtmiddelen. Ook hebben de specialisten een aantal tips voor het verwijderen van krijtmiddel van het kasdek voor je op een rij gezet. 

Scherm- en krijtmiddelen kopen

Bij Royal Brinkman kun je terecht voor diverse soorten scherm- en krijtmiddelen. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. We nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op. 

Do not delete this link