Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Schermmiddelen van Hermadix worden toegepast in de tuinbouw. Veel gewassen zijn namelijk niet bestand tegen de volle zon of hoge temperaturen. Het aanbrengen van een krijtmiddel of difuuscoating op het kasdek biedt een uitkomst, doordat het een beter kasklimaat creëert en pieken voorkomt. Royal Brinkman biedt een breed assortiment vloeibare krijtmiddelen, poederkrijtmiddelen, diffuuscoatings en reinigers. 


 • Welke diffuus coatings zijn er?

  De ene teelt heeft een andere lichtbehoefte dan de andere. Daarom zijn er verschillende diffuus coatings ontwikkeld die van elkaar verschillen in termen van lichtverspreiding (Haze) en lichtdoorlatendheid (transmissie).

  Lees verder
 • Hoe verwijder je krijt van het kasdek?

  Na het voorjaar en de zomermaanden met kans op hoge temperaturen en veel instraling, moet in het najaar het kasdek weer brandschoon zijn om uw gewas maximaal te laten profiteren van het natuurlijke licht. 

  Lees verder
 • Hoe reinig je veilig het kasdek?

  Lichttransmissie is een belangrijke factor voor het behalen van een goed teelt- en oogstresultaat. Daarom is het zaak om het kasdek goed schoon te houden, want vervuiling houdt licht tegen. 

  Lees verder

Hermadix schermmiddelen

Royal Brinkman heeft een exclusieve samenwerking met de producent van schermmiddelen, Hermadix. Aangezien iedere teelt andere behoeften heeft, is er voor ieder gewas een schermmiddel beschikbaar. Op deze manier weer je de zon, haal je meer rendement uit het zonlicht of reflecteer je zonlicht. 

Krijtmiddelen

Wanneer het gewas niet bestand is tegen volle zon of hoge temperaturen, dan bied een krijtmiddel van Hermadix de uitkomst. Tijdens een warme periode kan je de kas krijten, waardoor licht wordt gereflecteerd en warmte wordt verminderd. Zo houd je altijd een gelijkmatige temperatuur in de kas. Royal Brinkman biedt twee verschillende vloeibare krijtmiddelen aan: Q3 White en Q4 White. Onze specialisten leggen in een artikel het gebruik van een krijtmiddel uit.

Diffuuscoatings

Diffuuscoatings verstrooien het licht over gewas, waardoor gewassen niet het risico lopen dat het gewas beschadigd raakt door een te hoge licht intensiteit. Dit verstrooide licht wordt ook wel diffuus licht genoemd. Ieder gewas heeft een andere behoeften, daarom heeft Hermadix verschillende diffuuscoatings ontwikkeld. Onze specialisten leggen in een artikel uit welke verschillende coatings er beschikbaar zijn. 

Kasdek reinigen

Naast de krijtmiddelen en diffuuscoatings biedt Royal Brinkman ook een reiniger aan om het kasdek aan het einde van het seizoen weer blinkend schoon te maken. Removit, ontwikkeld door Hermadix, is dé reiniger voor het verwijderen van de krijtmiddelen Q3 en Q4 White en diffuuscoatings D-Fuse en D-Gree. 

Do not delete this link