Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Gewasverzorging

De gezondheid van het gewas is cruciaal voor een constante groei van de plant en een goede opbrengst. Krijgt mijn plant de juiste hoeveelheid zonlicht? Heeft de plant geen tekorten aan calcium, magnesium of ijzer? Hoe verbeter ik mijn bemestingsschema? Onze gewasverzorgingsspecialisten vertellen het. 

Meststoffen

Voorbehandelingsmiddelen

Bekijk alle
 • Tips voor veilig werken met (vloeibare) meststoffen

  Vloeibare meststoffen bieden veel mogelijkheden en voordelen, maar kennen ook meer risico's en gevaren ten opzichte van vaste meststoffen. Veilig werken met vloeibare meststoffen is daarom van groot belang. Als men met vaste meststoffen in poeder- of korrelvorm werkt, zijn daar nauwelijks risico's voor het ontstaan van persoonlijk letsel aan verbonden. Bij vloeibare meststoffen ligt dit anders...

  Lees verder
 • Hoe werken chelaten?

  Chelaten zijn organische elementen die het ijzer als een klauw vast hebben, waardoor het ijzer in oplossing blijft en dus voor de plant beschikbaar blijft. Een plant kan namelijk alleen voedingselementen opnemen die in water zijn opgelost. Bemesting van ijzer wordt altijd in chelaatvorm gedoseerd. Reden hiervoor is dat ijzer erg makkelijk neerslaat als het in contact komt met andere elementen...

  Lees verder
 • Gebreksverschijnselen in planten herkennen

  Plantenwortels kunnen voedingselementen alleen opnemen als ze zijn opgelost in het water in de grond of in het substraat. Verschillende factoren – zoals de zuurgraad van het gewas – kunnen voor zorgen dat voedingselementen (zoals magnesium, calcium en de verschillende spoorelementen) niet goed oplossen en dus niet voldoende opgenomen worden door het gewas...

  Lees verder
 • Plantweerbaarheid vergroten

  Plantweerbaarheid vergroten is een steeds belangrijker begrip in de glastuinbouw. De komende jaren zal het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen steeds verder worden teruggedrongen. Kwekers zijn hierdoor genoodzaakt om andere middelen in te zetten voor het tegengaan van ziektes en plagen. Dit kunnen zij doen met behulp van biologische gewasbescherming, maar ook met producten die de plantweerbaarheid bevorderen. In dit artikel geven onze specialisten uitleg over het gebruik van producten ten behoeve van de plantweerbaarheid. 


  Lees verder
 • Hoe pas ik diffuus coatings toe?

  In de tuinbouw wordt steeds meer gebruik gemaakt van diffuus licht met behulp van een diffuus coating. Deze coating verstrooit het licht in het gewas en zorgt er op deze manier voor dat een gewas niet beschadigd wordt door een te hoge lichtintensiteit. Tegelijkertijd onstaat er bij het gebruik van een diffuus coating geen lichtverlies. Uiteindelijk zorgt dit samen voor minder stress van het gewas, een lagere gewastemperatuur in de bovenste bladlagen en een hogere bladtemperatuur in de onderste bladlagen.

  Lees verder
 • Wat is het verschil tussen Q3 en Q4?

  Q3 White en Q4 White zijn beide krijtmiddelen op basis van calciumcarbonaat. Eigenlijk is er maar één verschil tussen Q3 en Q4 White, namelijk de slijtvastheid bij regen en daarmee de levensduur. Dit verschil zorgt voor duidelijke verschillen in de toepassing, inzet en prijs van beide producten. In dit artikel geven we u meer uitleg over het verschil tussen Q3 en Q4 White. 

  Lees verder

Meststoffen

Het bemesten van de gewassen is cruciaal voor een gezonde groei van de plant en goede opbrengst. Royal Brinkman’s meststoffen specialisten zorgen voor een goed productaanbod en staan altijd klaar om persoonlijk advies te bieden over plantenvoeding. 

Schermmiddelen

Alle gewassen hebben licht nodig om te groeien. Niet elk gewas heeft dezelfde hoeveelheid licht nodig en sommigen moeten er zelfs tegen beschermd worden. Royal Brinkman heeft een ruim assortiment aan exclusieve schermmiddelen van Hermadix.

Plantweerbaarheid

Met plantweerbaarheidsmiddelen kan het natuurlijke afweermechanisme van een plant verbeterd worden. Dit is belangrijk zodat de plant zichzelf kan beschermen tegen stress situaties, die o.a. worden gecreëerd door ziektes, plagen, micro-organismen, temperatuur, vocht en licht. 

Voorbehandelingsmiddelen

Om de conditie van de plant te onderhouden of verbeteren, worden voorbehandelingsmiddelen gebruikt. Het voorkomt dat knoppen, blad en bloemen voortijdig verwelken en/ of uitvallen. Elke bloem vraagt om een ander middel, maar welk middel heb je nodig
Do not delete this link