Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Do not delete this link

Groeiregulatie

Groeiregulatoren zijn middelen die de groei van planten kunnen beïnvloeden. De groeiregulatoren zijn in verschillende groepen op te delen met ieder een andere werking: bloei, groei, beworteling en afrijping. Royal Brinkman biedt een breed assortiment groeiregulatoren voor de professionele tuinbouw.
11 product(en) gevonden
Do not delete this link

Groeiregulatoren in de tuinbouw

De groeiregulatoren bevatten van nature voorkomende of chemisch gesynthetiseerde actieve stoffen die een regulerende functie hebben tijdens de ontwikkelingen van een plant. Juist gebruik van groeiregulatoren zorgt voor een beter eindproduct en daarmee voor een hogere marktwaarde van dit eindproduct. Onze specialisten schreven een artikel over de verschillende groeiregulatoren.

Planthormonen in groeiregulatoren

In planten zijn de zogenaamde planthormonen 'gibberellinen', dit zijn natuurlijk voorkomende plantenhormonen met een aantal fysiologische effecten, welke afhankelijk van de natuur, cultuur en soort zijn. Dit kan effect hebben op verschillende biologische processen, zoals de celstrekking (stengelgroei), bloei (positief of negatief), vruchtzetting, spruiting en zaadkieming.Om de plantengroei te stimuleren of juist niet, wordt veelal gebruik gemaakt van groeiregulatoren die zorgen voor groeiremming of groeistimulatie. De celstrekking van bloemen en planten wordt geremd of gestimuleerd, zodat zij minder of juist meer lengtegroei vertonen. Hierdoor is de groei van de plant en bloemstelen naar eigen inzicht te beïnvloeden. Ook ontstaat er een gelijkmatigere bloei en wordt vertakking gestimuleerd.

Groeiregulatoren kopen

Wil je een groeiregulator kopen, maar wil je graag advies over het juiste middel? Raadpleeg dan één van onze specialisten gewasbescherming. Zij adviseren je graag over de juiste groeiregulator.
Do not delete this link