Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Groeiregulatoren zijn middelen die de groei, ontwikkeling, opbrengst en kwaliteit van gewassen beïnvloeden. Royal Brinkman biedt vier schillende groeiregulatoren aan die een andere uitwerking hebben op het gewas: bloeibevordering, groeiregulatie, beworteling en afrijping. Groeiregulatoren bevatten chemische gesynthetiseerde actieve stoffen die een regulerende functie hebben op de ontwikkeling van de plant. Royal Brinkman biedt een breed assortiment groeiregulatoren voor de professionele tuinbouw.

Groeiregulatie in de tuinbouw

Groeiregulatoren zijn middelen die de groei van planten kunnen beïnvloeden. De groeiregulatoren zijn in verschillende groepen op te delen met ieder een andere werking: bloei, groei, beworteling en afrijping. 
  • Afrijping: Een rijpingsmiddel wordt ingezet wanneer een plant tijdens de teelt achterblijft in de rijping. De middelen bevatten stress- of verouderingshormonen waardoor de plant in korte(re) tijd klaar is om te oogsten. Een voorbeeld hiervan is het afrijpen van groene tomaten.
  • Beworteling: Een bewortelingshormoon is een stof die wordt gebruikt om een blad te stimuleren, of steel te snijden, met als doel om wortels te laten groeien. De uniformiteit van de wortels verhogen het aantal ontstaande wortels en verminderen de duur van het wortelen. Op het moment dat het bewortelingshormoon en andere teeltproducten worden gecombineerd met een optimale omstandigheden in de omgeving, zal het resultaat optimaal zijn. Het toepassen van een bewortelingshormoon is essentieel voor één- en meerjarige perkplantenvariëteiten die moeilijk wortelen. Royal Brinkman biedt een breed assortiment bewortelingshormonen.
  • Bloeibevordering: Net als mensen bevatten ook planten hormonen, deze worden 'gibberellinen' genoemd. Deze hormonen zorgen ervoor dat verschillende biologische processen, zoals de celstrekking (stengelgroei), bloei (positief of negatief), vruchtzetting, spruiting en zaadkieming. Wanneer er een tekort of geen gibberellinen in de plant zit, ontstaat er bij sommige plantsoorten dwerggroei. Wanneer er een groeiregulator wordt toegepast – zelfs al een lage concentratie – heeft dit grote effecten op de bloeibevordering.

Groeiregulatoren kopen

Bij het kopen van groeiregulatoren is het van belang om het juiste middel te kopen voor het juiste doeleinde. De specialisten van Royal Brinkman kunnen advies op maat geven wanneer je overgaat tot aanschaf van groeiregulatoren. Groeiregulatoren kopen kan alleen met een geldige spuitlicentie.
Do not delete this link