Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Groeiregulatoren zijn middelen die de groei, ontwikkeling, opbrengst en kwaliteit van gewassen beïnvloeden. Groeiregulatoren hebben diverse functies namelijk bloeibevordering, groeiremming of -stimulatie, beworteling en afrijping. Groeiregulatoren bevatten chemische gesynthetiseerde actieve stoffen die een regulerende functie hebben op de ontwikkeling van de plant. Royal Brinkman biedt een breed assortiment groeiregulatoren voor de professionele tuinbouw.

Groeiregulatoren voor de professionele teler

Groeiregulatoren beïnvloeden de groei van planten en bloemen. Met name in de teelt van perk- en potplanten worden groeiregulatoren ingezet om een platn bijvoorbeeld compact te houden. Groeiregulatoren zijn in verschillende groepen op te delen met ieder een specifieke werking:
  • Afrijping: dit type groeiregulator wordt ingezet wanneer de plant of vrucht achterblijft in rijping. Na de toepassing van een afrijpingshormonen is de plant of vrucht in kortere tijd klaar om te oogsten. 
  • Beworteling: dit type groeiregulator wordt gebruikt om de beworteling van stekken te stimuleren. De uniformiteit van de wortels verhogen het aantal ontstaande wortels en verminderen de duur van het wortelen. Op het moment dat het bewortelingshormoon en andere teeltproducten worden gecombineerd met een optimale omstandigheden in de omgeving, zal het resultaat optimaal zijn. Het toepassen van een bewortelingshormoon is essentieel voor één- en meerjarige perkplantenvariëteiten die moeilijk wortelen. 
  • Bloeibevordering: dit type groeiregulator bevat synthetische gibberellinen om de celstrekking of de bloei te bevorden. Planten bevatten namelijk net als mensen hormonen. Deze plantenhormonen, gibberellinen, zorgen voor diverse biologische processen, zoals de celstrekking (stengelgroei), bloei (positief of negatief), vruchtzetting, spruiting en zaadkieming van de plant. Wanneer er een tekort of geen gibberellinen in de plant zit, ontstaat er bij sommige plantsoorten dwerggroei. Wanneer er een groeiregulator wordt toegepast – zelfs al een lage concentratie – heeft dit grote effecten op de bloeibevordering.
  • Groeiremming of stimulatie: dit type groeiregulator zorgt voor een groeiremming of groeistimulatie van de plant. Met behulp van dit type groeiregulator wordt de celstrekking van de plant geremd of juist gestimuleerd om een hoger verkoopwaarde van plant te creëren. Bovendien ontstaat er een gelijkmatigere groei en wordt vertakking gestimuleerd na toepassing van de groeiregulator. 

Groeiregulatoren kopen

Groeiregulatoren kopen? Bedenk dan altijd welke doel je hebt. Royal Brinkman biedt een breed assortiment groeiregulatoren van gerenommeerde merken. Vragen? Onze specialisten geven je graag advies op maat en voorzien je van het juiste advies. Groeiregulatoren kopen kan alleen met een geldige spuitlicentie.
Do not delete this link