Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Do not delete this link

Mineervlieg Bestrijding

Een mineervlieg is een tweevleugelige insect. Er zijn drie veel voorkomende soorten mineervliegen. De mineervlieg zorgt voor zuigschade in het blad. De vrouwelijke mineervlieg boren daarnaast nog  in het bovenste blad voor het plaatsen van eieren. Royal Brinkman biedt een breed assortiment mineervlieg bestrijdingsmiddelen.
3 product(en) gevonden
 ArtikelnaamPrijs per eenheid  AantalBesteleenheid
DACNUcontrol [500/fles] (AB1)
210103339
Prijs per eenheid:
fles
DIGLYcontrol [250/fles] (AB2)
210102464
Prijs per eenheid:
fles
Introbox biologie
210306908
Prijs per eenheid:
stuk(s)
Resultaat 1-3 van 3
Toon
Do not delete this link

Soorten mineervlieg

De meest voorkomende soorten mineervlieg zijn de Floridamineervlieg (Liriomyza trifolii), de Nerfmineervlieg (Liriomyza huidobrensis) en de Tomatenmineervlieg (Liriomyza bryoniae). Alle drie de mineervliegen komen in verschillende teelten voor. Onze specialisten geven uitleg hoe je een mineervlieg kan signaleren. De mineervlieg bestrijden kan aan de hand van de biologische en chemische bestrijdingsmiddelen.

Biologische bestrijding mineervlieg

Op voorhand kan er met gebruik van signaalrollen en –platen de plaag vroegtijdig worden gesignaleerd. De mineervlieg biologisch bestrijden kan met de sluipwesp. De sluipwesp is de natuurlijke vijand van de mineervlieg. Er zijn twee sluipwespen die ingezet kunnen worden om de mineervlieg biologisch te bestrijden. Bekijk hier welke sluipwespen ingezet kunnen worden voor het biologisch bestrijden van de mineervlieg.

Chemische bestrijding mineervlieg

Voor het chemisch bestrijden van de mineervlieg zijn meerdere middelen toegelaten. Voor een overzicht van alle toegelaten middelen voor jouw teelt die de mineervlieg bestrijden, kan je gebruik maken van de Spuitadvieswijzer. Overleg met een gewasbeschermingsspecialist hoe het bestrijdingsmiddel het beste kan worden ingezet.

Do not delete this link