Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Biologische gewasbescherming is de bestrijding van plagen en ziektes in het gewas middels van het uitzetten van natuurlijke vijanden van de schadelijke organismen, biologische gewasbeschermingsmiddelen en gewasbeschermingsmiddelen van natuurlijke oorsprong (GNO). Met behulp van biologische gewasbescherming houd je ziektes en plagen in je teelt onder controle en zorgen de schadelijke insecten voor minder problemen in het gewas.
  • Biologische gewasbescherming bij Royal Brinkman

    Biologische gewasbescherming begint bij het tijdig signaleren en monitoren van ziektes en plagen in het gewas. Op deze manier kun je tijdig actie nemen om de plaag onder controle te houden én nog veel belangrijker: bestrijden. Royal Brinkman biedt kennis, advies en producten voor de inzet van biologische gewasbescherming. Voor het monitoren en scouten van plagen vind je onder andere signaalrollen en -platen en feromoonvallen in ons assortiment. Naast monitoren en scouten is bestrijden van plagen van groot belang om het gewas te beschermen tegen schadelijke organismen. Ook plantweerbaarheid is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Daarom biedt Royal Brinkman een breed assortiment aan ten behoeven van plantweerbaarheid. In combinatie met het advies van onze gewasbeschermingsspecialisten en de kennis vanuit de kennisbank brengen wij telers wereldwijd in staat om hun gewas te beschermen met als doel het rendement van hun teelt te verbeteren.


Biologische gewasbescherming in de tuinbouw

Royal Brinkman biedt een breed assortiment biologische gewasbeschermingsmiddelen – waaronder biologische bestrijdingsmiddelen (biopesticiden), natuurlijke vijanden, GNO middelen, feromonen, hommels en signaalrollen - van toonaangevende leveranciers als Agrobio, Bayer, BASF, Syngenta, Ecostyle en Certis Europe. Deze biologische gewasbeschermingsmiddelen bieden je de mogelijkheid om ziektes en plagen op een biologische wijze te bestrijden en voorkomen. Ons assortiment is verdeeld in een aantal belangrijke productgroepen:
  • Biologische bestrijdingsmiddelen: middelen (biopesticiden) met een natuurlijke werkzame stof op basis van plantextracten, micro-organismes of feromonen.
  • Natuurlijke vijanden: bestrijders die worden ingezet als natuurlijke vijand van het schadelijke organismen. 
  • GNO middelen: gewasbeschermingsmiddelen van natuurlijke oorsprong met behulp van natuurlijke vijanden. Deze middelen bestrijden schimmels, insecten en kunnen in sommige gevallen het gewas weerbaarder maken. 
  • Feromoonvallen: geurstoffen die worden uitgescheiden door planten en/of dieren, waardoor een signaal wordt afgegeven. 
  • Hommels: hommels worden ingezet voor de bestuiving van gewassen in de kas.
  • Signaalrollen en -platen: vangplaten die in de kas worden gebruikt voor het wegvangen en signaleren van plagen.
Middels ons assortiment biologische gewasbeschermingsmiddelen ben je in staat om plagen te voorkomen, signaleren en bestrijden op een biologische wijze. Ons assortiment op royalbrinkman.nl is onderverdeeld in diverse plagen. Op deze manier weet je altijd welke producten je kunt inzetten om de juiste plagen te bestrijden.

Soorten natuurlijke vijanden

Ziektes en plagen, waaronder bijvoorbeeld witte vlieg, bladluis of spint, kunnen grote schade aanbrengen in het gewas. Bij Royal Brinkman vind je een breed assortiment natuurlijke vijanden om plagen in de kas te bestrijden. Bekijk welke natuurlijke vijanden je kunt inzetten om ziektes en plagen op een natuurlijke en biologische manier te bestrijden. Daarnaast dien je tijdens het uitzetten van natuurlijke vijanden onder andere rekening te houden met bijvoorbeeld het klimaat in de kas. Klimaat kan namelijk een grote impact hebben op het functioneren van de natuurlijke vijanden. Onze specialist schreef daarom een artikel om rekening te houden bij het uitzetten van natuurlijke vijanden. Op deze manier bereik je een optimaal resultaat en voorkom je schade aan het gewas.

Geïntegreerde gewasbescherming

Vanwege de toenemende belangstelling voor onderwerpen als voedselveiligheid, duurzaamheid en milieu is een geïntegreerde gewasbescherming de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Bij de toepassing van een geïntegreerde gewasbescherming wordt een combinatie gemaakt van biologische gewasbeschermingsmiddelen en chemische gewasbescherming. Bij het voeren van een geïntegreerde gewasbescherming maak je voor een groot deel gebruik van biologische gewasbescherming om plagen te voorkomen en bestrijden. Wanneer biologische bestrijding niet meer mogelijk is, dan worden chemische gewasbeschermingsmiddelen ingezet om te kunnen corrigeren. Op deze manier ga je als teler resistenties van plagen tegen, waardoor je een zo effectief mogelijk resultaat hebt. Om te starten met een geïntegreerde gewasbescherming dien je verschillende stappen te nemen.

Biologische gewasbeschermingsmiddelen kopen

Biologische gewasbeschermingsmiddelen kopen? Dan ben je bij Royal Brinkman aan het juiste adres. Op royalbrinkman.nl bestel je snel en eenvoudig je benodigde gewasbeschermingsmiddelen met jouw persoonlijke prijzen? Heb je vragen over het gebruik van biologische gewasbescherming? Neem dan contact op met één van onze specialisten gewasbescherming. 
Do not delete this link