Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Biologische Gewasbescherming

Bekijk alle

Ontsmetting en Reiniging

Bekijk alle

Chemische gewasbescherming

Bekijk alle
 • Welke plagen zijn er?

  Plagen vormen een grote bedreiging voor gewassen, omdat zij veel schade kunnen veroorzaken. Het is daarom van belang dat u een plaag in uw gewas tijdig weet te signaleren. Klik door en lees meer over de verschillende plagen, de bijbehorende schadebeelden en de mogelijke manieren van bestrijding. Heeft u meer vragen? Neem dan contact op met een van onze productspecialisten gewasbescherming. 

  Lees verder
 • Soorten chemische gewasbescherming

  Chemische gewasbescherming wordt in geïntegreerde bestrijding vooral gebruikt ter correctie. De verschillende middelen dienen ter bestrijding van verschillende ziekten en plagen. Veel middelen kunnen veilig gebruikt worden in combinatie met ingezette natuurlijke bestuivers en/of vijanden (biologie), maar laat u hierover altijd informeren door uw gewasbeschermingsspecialist. Klik door om meer te lezen over de verschillende soort chemische gewasbescherming.

  Lees verder
 • Veilig werken met gewasbescherming

  Om veilig te kunnen werken met gewasbeschermingsmiddelen, moet je goed weten waar je mee bezig bent en op de hoogte zijn van de mogelijke risico's. Gewasbeschermingsmiddelen kunnen namelijk ernstige schade toebrengen aan de gezondheid. Daarom zetten wij een aantal do's en dont's voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen voor u op een rijtje. 

  Lees verder
 • Welke ziektes zijn er?

  Ziektes vormen vaak problemen in gewassen en kunnen grote schade aanrichten. Veelal veroorzaken zij rot en verwelking, wat er uiteindelijk voor kan zorgen dat een plant volledig afsterft. Iedere ziekte vraagt om een specifieke bestrijding. Klik door en lees meer over het schadebeeld en de  bestrijding van de ziektes. 

  Lees verder
 • Geïntegreerde gewasbescherming

  Consumenten krijgen steeds meer belangstelling voor biologisch geteelde producten en onderwerpen als duurzaamheid, milieu en voedselveiligheid spelen een steeds grotere rol in hun aankoopbeslissing. De inzet van biologische gewasbescherming speelt hierop in: dit is niet of nauwelijks gevaarlijk bij toepassing. Maar soms is deze aanpak alleen niet voldoende. Veel telers kiezen daarom voor geïntegreerde gewasbescherming, waarbij een combinatie gemaakt wordt van biologie en chemische gewasbescherming. Deze combinatie gaat het ontstaan van resistenties tegen, waardoor het beperkte chemische middelenpakket zo lang mogelijk effectief blijft. 

  Lees verder
 • Hoe voer ik een desinfectiescan uit?

  Een goede bedrijfshygiëne draagt bij aan het weren van plantziekten en ziekteverwekkers binnen uw gewas. Om in kaart te brengen in hoeverre de hygiëne binnen uw bedrijf op orde is, kunt u gebruik maken van de desinfectiescan. Hiermee bepaalt u in hoeverre er binnen bepaalde risicogebieden sprake is van een goede bedrijfshygiëne, zodat u waar nodig het hygiëneplan kan bijstellen. 

  Lees verder


Gewasbescherming en desinfectie

Royal Brinkman biedt een totaalpakket aan ten behoeve van gewasbescherming in de professionele glastuinbouw: van chemische bestrijdingsmiddelen, hulpstoffen, biologische gewasbescherming door de inzet van natuurlijke vijanden tot aan desinfectie- en reinigingsmiddelen. Gewasbescherming en desinfectie is namelijk een belangrijk onderdeel van de teelt om plagen en ziektes te voorkomen én bestrijden. Met behulp van gewasbescherming neem je maatregelen om de groei van het gewast bevorderen. Je kan denken aan het bestrijden van ziektes en plagen in het gewas. Dit kan zowel met chemische als biologische bestrijdingsmiddelen. De combinatie van vakkundige specialisten, opleidingen, scouten en een breed assortiment, aangevuld met speciaal voor en door Royal Brinkman ontwikkelde producten/diensten maken het verschil.

Geïntegreerde gewasbescherming

Iedere dag zijn onze specialisten gewasbescherming bezig met de vraag: ‘Hoe bestrijd ik ziektes en plagen effectief door het gebruik van zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen?’ Onze specialisten helpen je graag bij het integreren van een geïntegreerde gewasbescherming, waarbij je zo min mogelijk gebruikt maakt van chemische bestrijdingsmiddelen, biologische bestrijders inzet conform de modernste inzichten in productkeuzes, milieuaspecten, kosten en actualiteiten. Met het brede assortiment chemische en biologische gewasbescherming van onder anders leveranciers als BASF, Bayer Crop Science, Certis Europe, Agrobio én Syngenta voorziet Royal Brinkman je altijd in de juiste oplossing met als doel de groei van het gewas te bevorderen én ziektes en plagen te bestrijden. 

Desinfectie in de tuinbouw

Naast gewasbescherming houden onze specialisten desinfectie zich dagelijks bezig met de vraag: ‘Hoe houd ik insecten, schimmels, bacteriën en virussen buiten de deur?’ De specialisten desinfectie stellen graag samen met jou een bedrijfsspecifiek hygiëneplan op. Royal Brinkman beschikt over een compleet assortiment moderne desinfectiemiddelen voor oppervlaktes en waterdesinfectie, die wereldwijd leidend zijn in de tuinbouw. Krachtige ontsmettingsmiddelen, aangevuld met veel kennis en de modernste toepassingstechnieken, geven Royal Brinkman een voorsprong op het gebied van hygiënemanagement.

Do not delete this link