Inspectie van een CO2 doseerinstallatie

Inspectie van een CO2 doseerinstallatieEen CO2 doseerinstallatie wordt gebruikt om CO2 via leidingen centraal te doseren in de kas. CO2 is een van de belangrijkste voedingsstoffen voor planten om te kunnen groeien, maar het is wel van belang dat dit op de juiste manier gedoseerd wordt. Een teveel aan CO2 kan namelijk schade aan het gewas veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat je een CO2 doseerinstallatie regelmatig laat inspecteren. 

Hoe gaat inspectie van een CO2 doseerinstallatie in zijn werk?

Met een checklist worden de volgende punten uitgevoerd:
  • Visuele keuring van onder andere gasdichtheid, luchttoevoervoorziening, bevestiging en trillingsdempers
  • Nodige verbeteringen doorvoeren
  • Onderdelen vervangen bij einde levensduur

Service en onderhoud eenvoudig beheren

Het managen van alle service- en onderhoudswerkzaamheden is een hele klus, maar essentieel voor de bedrijfsvoering en veiligheid. De Service Engine helpt je om service en onderhoud op jouw bedrijf eenvoudig te beheren. Klik hier voor meer informatie.

Giel van der Hoeven
Vragen over inspectie van een CO2 doseerinstallatie
Heb je vragen over de inspectie van een CO2 doseerinstallatie, of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met onderhoudscoördinator Giel van der Hoeven, of stel je vraag via onderstaand formulier.


Contactformulier
Wanneer je je vraag stelt via onderstaand formulier, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.


Gerelateerde artikelen
- Hoe stel je een schema voor controle van machines op?
- Veelgestelde vragen aan onze specialisten