Tips voor beperken van slijtage aan spuitdoppen

Keuring assimilatiebelichting

Een defect in de assimilatiebelichting is een belangrijke oorzaak van grote branden op glastuinbouwbedrijven. Wanneer de harmonische vervorming te hoog is, kan dit leiden tot extra opwarming van bekabeling, verbindingen en componenten in de armaturen en verdeelinrichting. Deze afwijking veroorzaakt kortsluiting in een armatuur, wat vliegensvlug doorzet via het schermdoek. De gevolgen van een brand zijn dan vaak enorm.

Elk bedrijf moet de assimilatiebelichting daarom iedere drie tot vijf jaar laten keuren. Niet alleen vanwege de veiligheid; ook vanwege het feit dat verzekeringsmaatschappijen steeds vaker een keuringsrapport als vereiste stellen voor het uitkeren van geld bij schade door brand. 

Hoe gaat de keuring van assimilatiebelichting in zijn werk?

Afhankelijk van de eisen die een verzekeraar stelt, geldt dat de keuring van de assimilatiebelichting eens per drie tot vijf jaar uitgevoerd moet worden. Met meetapparatuur zoals warmtebeeldcamera’s en Power Quality Analyzers worden basisgegevens over voltage, gebruik, frequentie en harmonisatie gecontroleerd. Na de keuring ontvang je een keuringsrapport, wat je jouw verzekeringsmaatschappij kan tonen indien zij hiernaar vraagt. 

Service en onderhoud eenvoudig beheren

Het managen van alle service- en onderhoudswerkzaamheden is een hele klus, maar essentieel voor de bedrijfsvoering en veiligheid. De Service Engine helpt je om service en onderhoud op jouw bedrijf eenvoudig te beheren. Klik hier voor meer informatie.

Giel van der Hoeven
Vragen over keuring van assimilatiebelichting

Heb je vragen over de keuring van assimilatiebelichting, of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met onderhoudscoördinator Giel van der Hoeven, of stel je vraag via onderstaand formulier.


Contactformulier
Wanneer je je vraag stelt via onderstaand formulier, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Gerelateerde artikelen
- Hoe stel je een controleschema voor machines op?
- Veelgestelde vragen aan onze specialisten