Agro Elektra Inspectie

Agro Elektra InspectieBij een Agro Elektra Inspectie worden elektrische installaties op tuinbouwbedrijven gecontroleerd met als doel om aanrakingsgevaar, brandgevaar en storingen te voorkomen. De inspectie richt zich op de onderdelen van de installatie die het grootste gevaar op brand of elektrocutie vormen.

Hoe gaat Agro Elektra Inspectie in zijn werk?

De Agro Elektra Inspectie is een visuele inspectie, aangevuld met metingen van de isolatieweerstand, beschermingsleiding, foutstroomketen en aardlekschakelaars. Na afloop van de Agro Elektra Inspectie ontvang je een rapport met daarin de geconstateerde gebreken en een overzicht van de benodigde herstelwerkzaamheden. Zodra een erkend installateur de herstelwerkzaamheden heeft uitgevoerd, ontvang je een herstelverklaring en keuringssticker en is de elektrische installatie officieel goedgekeurd. 

In het rapport staat ook vermeld met welke frequentie de installatie gekeurd moet worden. Dit is minimaal drie en maximaal 5 jaar. Houd er rekening mee dat je een Agro Elektra Inspectie tijdig laat uitvoeren.

Het verschil tussen Agro Elektra Inspectie en Elektra inspectie NEN 3140

De Elektra inspectie NEN 3140 is een uitgebreide variant van de Agro Elektra Inspectie. Waar de Agro Elektra Inspectie vooral een visuele inspectie is, worden bij de Elektra inspectie NEN 3140 meer metingen uitgevoerd. De Elektra inspectie NEN 3140 wordt met name uitgevoerd in de industrie, maar is soms ook gewenst in de tuinbouw. 

Service en onderhoud eenvoudig beheren

Het managen van alle service- en onderhoudswerkzaamheden is een hele klus, maar essentieel voor de bedrijfsvoering en veiligheid. De Service Engine helpt je om service en onderhoud op jouw bedrijf eenvoudig te beheren. Klik hier voor meer informatie.
Giel
Vragen over de Agro Elektra Inspectie

Heb je vragen over de Agro Elektra Inspectie, of wil je een professionele monteur inschakelen? Neem dan contact op met Giel van der Hoeven via onderstaand formulier. Je ontvangt zo snel mogelijk reactie - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Bron afbeelding: Pixabay